Schotland 2021 – De Prelude (8/9 – 10/9)

Woensdagochtend vertrokken met volle rugzakken op de trein naar Mechelen.
Mechelen??? Het was net ‘Return to the office day’, het nieuwe begin na anderhalf jaar verplicht thuiswerken en ik vond het nog wel interessant om dat al was het maar voor een halve dag mee te maken. Kort na de middag begon dan het officiële verlof met de trein en bus naar Charlerloi Airport.

Na een vrij onbewogen vlucht kwam ik dan rond 19u (18u lakale tijd) aan in Edinburgh. Aangezien het te laat was om de RV af te halen, verbleef ik die avond nog in de CoDE Pod – The CoURT hostel, dit was een hostel opgebouwd zoals een gevangenis met op de kamers aparte pods. Die vielen goed mee om te slapen.

’s Anderendaags kon ik mijn Indie Camper RV pas in de namiddag afhalen dus heb ik eerst Edinburgh nog wat verkend, vooral in de buurt van de Princess Street Gardens, niet ver van de bussen.

Na de middag met de bus naar Newbridge gereden om ‘My ride’ af te halen. Het was een iNDiE Campers Weinsberg Fiat Ducato die omgebouwd was met groot bed, wc, keuken en eetplek, niet zo goedkoop maar zo was ik wat vrijer om rond te dwalen zonder al te veel planningen.

En zo kon ik vertrekken naar het noorden naar de Highlands… althans na een obligatoir bezoek aan de Decathlon van Edinburgh voor nog enkele ‘verplichte’ items voor de Rat Race events. De eerste verplichte stop was in Nairn dus gewoon de A9 genomen naar boven. In de buurt van Dunkeld begon het al vrij donker te worden dus op de parking van het station gestopt en daar de eerste nacht in my RV doorgebracht. Niet super geslapen maar ik kon toch mijn tocht ’s anderendaags voort zetten na de verplichte +2dagen Covid home test van de NHS (die uiteindelijk negatief was BTW). De tocht verder gezet naar Nairn met geregelde stoppen om te rusten en van het uitzicht te genieten om daar de nodige formaliteiten voor de Rat Race Coast to coast 2021.

Natuurlijk was ik mijn nummer vergeten dus duurde de inschrijving een beetje langer dan voorzien en het was dan ook een paar uur aanschuiven in Castle voor mijn gehuurde fiets maar daarna kon ik de nacht aanvatten al dan niet legaal op een parking in Nairn.