Multitud

Weken geleden had ik mij ingeschreven als vrijwilliger voor een dansevenement… Multitud. Wie mij een beetje kent, weet dat ik 2 linkervoeten heb maar ze zochten sportieve mensen en ik denk dat ik toch wel een beetje in die categorie pas.

Zondag 17/11 trok ik met een klein hartje naar de eerste repetitie in de Vooruit. Het werd vrij snel duidelijk dat het geen klassieke dansvoorstelling zou worden dus ik was al wat meer gerust gesteld. Tamara Cubas (de choreografe uit Uruguay) heeft ons 11 dagen met hart en ziel uitgelegd wat we moesten doen (of misschien toch net niet) en vooral wat haar idee was achter elke scene.

Nu sociaal zijn is niet echt mijn sterkste punt maar om één of andere reden voelde ik me enorm op mijn gemak tussen al dat jong en oud geweld, de volleerde dansers (zo leek het toch), de iets minder sportievelingen, de gepensioneerden, de ‘jeugd’, … kortom een kleine multiculturele samenleving, de Multitud. En toch heb ik er op korte tijd heel veel interessante, leuke en fantastische mensen leren kennen. Hoewel de weg er naar toe belangrijker en interessanter was, is deze ervaring geëxplodeerd in 2 (eigenlijk 3 met de generale) fantastische voorstellingen (en bijhorende afterparties).

Een ervaring die ik niet snel zal vergeten 🥳