Filmfestival van Gent 2006

FilmfestivalAangezien ik toch tijd heb, heb ik besloten om een 10-rittenkaart te kopen van het filmfestival. Alvast enkele bevindingen:

Children of Men – do 12/10, 20h
Samen met Bart naar Children of Men geweest. Volgens de trailer leek het een actiefilm maar dat is het zeker niet. Maar hoe dan ook een fantastische film, enorm aangrijpend.
Awesome I fuckin’ shot that – do 12/10, 23h30
Dit is de concertfilm van de Beastie Boys. Het was van de tour van 2004, waarvan wij (Bart en ik) eveneens naar Vorst (11/12/2004) geweest zijn. Hoewel de film in New York gemaakt is, riep het direct de goeie herinneren op van dat concert. Zat ik niet in een stoel dan had ik totaal niet stil gezeten.
FANTASTISCH
Full Metal Jacket – vr 13/10, 14h30
Er is dit jaar een hommage aan Stanley Kubrick dus heb ik er ook enkele van hem bij genomen. Dit is de eerste. Het eerste gedeelte in het trainingskamp kun je bijna grappig noemen (hoewel het vrij serieus was) en het tweede deel, de oorlog, toonde hoe tijdloos oorlog is. Het was vrij realistisch en kon net zo goed gefilmd zijn in Irak.
Princess – vr 13/10, 22h30
Dit is de derde film die ik samen met Bart heb bekeken. Het is een animatiefilm over iemand die wraak neemt op iedereen die misbruik maakt van zijn gestorven zus die een porno-actrice was. Het is leuk geanimeerd maar een beetje een rare film. (ofwel heb ik hem niet begrepen)
The Fountain – zo 15/10, 22h30
Het verhaal gaat eigenlijk over de wens tot onsterfelijkheid van de mens. De film speelt af in 3 verschillende periodes en plaatsen, de Spaanse overheersing van Zuid-America, het nu en het einde van het bestaan. Deze worden door elkaar gebruikt en dus moet je je hoofd er een beetje bijhouden. Maar uiteindelijk gaat het erom dat de mens niet onsterfelijk is en in plaats van naar die onsterfelijkheid zoeken, kun je je beter bezig houden met het leven.
2001: A space odyssey – do 19/10, 19h30
Dit is de tweede Kubrick-film. Het verhaal is waarschijnlijk wel gekend om is achteraf gezien eigenlijk ook vrij simpel en kort neer te schrijven. Maar door de overspoeling van actie in de huidige films, zou je eigenlijk kunnen zeggen dat dit een trage film is. En hetgeen dit dan vooral een meesterwerk maakt, is de manier waarop dit gefimd is. bvb De beelden in HAL9000’s geheugen of de helm-shots van David, …
The Shinning – vr 20/10, 20h00
Dit is de derde Kubrick-film. Maar jammer genoeg heb ik die gemist omdat ik mij vergist had van tijd 🙁


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *